Artiklen indeholder reklamelinks

I de fleste tilfælde er vorter ikke et stort sundhedsmæssigt problem, selvom det naturligvis kan have æstetiske problematikker. Vorter kan også være irriterende, men det er sjældent, de udgør en stor og alvorlig trussel mod vores helbred, og derfor er det måske passende nok, at behandlingen af dem som regel er ganske ligetil med de moderne produkter, der er til rådighed.

Nogle gange kan vorterne være ømme, men man kan også sagtens have vorter, som ikke generer som sådan. Faktisk vil vorterne hos mange forsvinde af sig selv, hvis der går længe nok, men vorter er meget smitsomme, og derfor er det godt at få dem behandlet.

Det giver sig selv, at hvis de generer, er det rart at komme af med vorterne på hænder eller fødder, men om ikke andet så for andres skyld, så de ikke bliver smittet.

Vorter kommer på grund af en virus, som sætter sig i huden og giver de vorter på hænder eller fødder, som kan være irriterende. I dag kan man ganske let selv behandle vorter derhjemme gennem et væld af forskellige produkter, som kan fås på apoteket.

Frysning eller opløsning

Mange af de midler, man kan bruge derhjemme, er omtrent de samme som dem, man ville få hos lægen. Der er nok forskelle i det egentlig udstyr, men tankerne bag behandlingerne er de samme hjemme i stuen, som det er på klinikken.

Som man kan se, hvis man tager et kig på dette online apotek, er der rigeligt med behandlinger at vælge imellem. Man kan også se på apotekets udvalg, at det ofte drejer sig om at fryse vorterne eller om at smøre dem med en opløsning, som kan fjerne dem.

Det er det samme, som man vil få gjort hos lægen. Der kan godt være forskel på den enkelte behandling, men det er samme principper i mange tilfælde. Hos lægen har man tidligere også kunnet få skåret vorterne ud, men det gør man ikke så meget længere, hvis det kan undgås.

Hos lægen har man dog også den mulighed, at man kan pode fodvorter med en bestemt type eksem, som vil overtage for vorterne. Det er dog kun, hvis vorterne er meget genstridige, og eksemen er lettere at behandle efterfølgende.

Husk at tage hensyn

Fodvorter smitter

Som nævnt tidligere, er vorter og især fodvorter meget smitsomme og kan bevæge sig meget hurtigt fra den ene til den anden person. Derfor er det vigtigt at huske på at tage hensyn, hvis man har vorter et eller andet sted.

Turen på det fysiske eller online apotek er ikke nok for at dæmme op for smitten. Dog kan man få plastre til behandling af fodvorter, så man kan gå lidt i bare fødder, ellers er det en af de store syndere, når det kommer til smitte med fodvorter.

Husk på så vidt muligt kun at bruge ens egne ting, så man ikke eksempelvis låner en skolekammerats klipklappere i bare tæer, som vedkommende så selv bruger i bare tæer kort efter – det er en klassisk måde at smitte og blive smittet.