Artiklen indeholder reklamelinks

Ferien er bestilt, bilen er pakket og hele familien er klar til ferie. Dog har i opdaget at i er blevet smittet med vorter, og det passer meget dårligt idet i står og skal på badeferie. Lige netop dette tidspunkt, hvor der ikke er tid til lægebesøg, hvilke alternativer er der så?

I sådanne tilfælde er i nødt til, at medbringe ekstra plastre og andre midler, der kan holde vortens smitte inde. Det kommer dog meget an på, hvilken slags ferie i skal på.

I denne artikel skriver vi om håndteringen af vorter på ferien, og hvad du bør gøre, når du enten skal syd på eller nordpå på ferie, og hvilke tiltag du skal gøre ved de forskellige ferieformer.

Ferie sydpå

Ferie sydpå er et vidt begreb, men når vi taler om dette i Danmark, menes der som regel ”Ferie i de sydlige lande, hvor der er varmere end i Danmark”.

Når man er på ferie nede i varmen, er sandsynligheden for at fødderne bliver gemt væk i strømer og lukkede sko ikke ret stor. Vi får luftet fødderne i sandaler, går ture på stranden og bader ved swimmingpoolen. Derfor, afhængig af jeres måde at holde ferie på, er det nødvendigt, at tage hensyn til andre mennesker, så de ikke bliver smittet med vorter også.

Skal i bade meget, skal vorten dækkes med plaster – gerne vandafvisende. Et plaster vil dog ikke 100 % kunne sikre, at ingen bliver smittet med vorter, men det er en mulighed, hvis ikke i har fået andre midler med. Dertil er det en god idé, at ingen med vorter render rundt på barer fødder. Husk badesandalerne.

Sydpå er der meget nyt at se, og har i udforskning af natur og kultur på planen over ferien, vil det sikkert indebære en masse vandring rundt omkring. Det kræver et par gode sko eller sandaler, som du kan holde ud at gå langt i. Er du plaget af vorter på fødderne, skal du holde dig til en forholdsvis lukket sko, så smittefaren bliver mindre, og er du plaget af vorter på hænder eller andre steder, hvor andre vil kunne røre dem, skal du sørge for at have håndsprit med i tasken.

Det er altid vigtigt, at du tænker meget på smittefaren omkring dine vorter. Der kan hurtigt blive startet en epidemi, hvor alle får vorter pga. at en person ikke tog sine vorter alvorligt.

Når du begår dig rundt i varmen, vil du have tendens til at svede mere, og dette kan få bakterierne til at flytte sig mere rundt på overfladen af din hud, og smittefaren breder sig til områder du ikke tænker over.

Ferie-sydpaa

Ferie nordpå

Er du på ferie i norden, hvor vejret er koldere, er der igen nogle faktorer du skal tage hensyn til, når du er plaget af vorter. I de nordlige lande er det ofte mere nødvendigt, at have mere tøj på, så man ikke kommer til at fryse. De store mængder tøj, og forskellige slags stofmaterialer kan irritere dine vorter. Det får bakterierne til videreføre bakterierne rundt på din hud, Og der vil i nogle tilfælde gå hul på dine vorter, og derfor vil du kunne smitte dig selv. Husk derfor altid, i disse situationer, at have et plaster ved hånden.

Tøjet kan også få dig til at svede, ligesom på ferien sydpå, og har du ikke svedabsorberende tøj på, eller tøj hvor din hud kan ånde, så vil sveden igen videreføre bakterierne til andre områder. Hygiejne er vigtigt, uanset ferieform.

Skal du på ferie, så husk at tænk på dig selv og folk omkring dig, hvis du har vorter. Ingen ønsker at få vorter, og derfor skal du ikke være den der viderefører det.